Riktig Ernæring

Archives for Feb 2017 | Riktig Ernæring

Halvgrove pannekaker

BlogEntryTopper

Jeg har vokst opp med grove, tynne pannekaker, og synes egentlig det er best. Akkurat det er jo en smakssak. Vi hadde for øvrig også stekte poteter til, noe jeg har forstått ikke er helt vanlig. Men jeg tror det var mamma sitt forsøk på å få middagen til å mette mer. Noen liker jo også stekt bacon til. Og så passer det fint å servere suppe først, så får vi dekket litt av behovet for de berømte fem om dagen.
Les mer...

Glutenfrie fastelavnsboller

BlogEntryTopper

Fastelavn betyr kvelden før fasten og var i utgangspunktet en tredagers fest som besto av fastelavnssøndag, blåmandag og askeonsdag. I tillegg har du kanskje hørt om feitetirsdag. Fasten varer fra askeonsdag til påskelørdag. Påskedagen er alltid første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. Vårjevndøgn er alltid 21. mars, men fordi det varierer når det er fullmåne faller påsken på forskjellig tid hvert år.

 
I gamle dager var skikken at man skulle spise ni ganger i hvert hjørne av stua, dette skulle sikre godt med mat resten av året. Stekt flesk og suppe med melboller var tradisjonell mat, og det at vi spiser boller på fastelavnssøndag tror man er rester av denne tradisjonen.
 
Les mer...