Riktig Ernæring

En god start på uka | Riktig Ernæring

En god start på uka


Hva med å gi deg selv en kickstart på uka?

Fint vær, lyse kvelder og for noen, EM i fotball på tv’en til langt på kvelden, alle faktorer for at det kan bli vel mye sittestilling når vi har fri fra jobb. Det blir også god mat på grillen, godt drikke i glasset og kanskje både snacks og nattmat. Ingenting av dette trenger å bikke de sunne verdiene dine av pinnen, men det er desto viktigere å ta tilbake kontrollen når vi har ei helt ny og ubrukt uke foran oss.
BlogEntryTopper

Du har kanskje merka at etter en lørdagskveld full av usunn mat, snacks og øl, hvor du i tillegg la deg mye seinere enn du pleier, ikke alltid får en så god søndag. Det er enkelt forklart fordi du ikke har gitt kroppen de materialene den trenger for å jobbe optimalt. Tipset er ikke å kutte ut disse kveldene, noen vil kanskje begrense inntaket, mens andre liker å ”koble helt ut” i helga. Så må vi også hver og en ta konsekvensene for de valgene vi gjør. Alt med måte, som det så populært heter.


Vann

Når det er varmt kan det være vanskelig å få i seg nok væske, noen synes også det er vanskelig å spise, og tar kanskje ikke alltid de rette valgene i solsteiken. Igjen; husk at kroppen din jobber best med de riktige næringsstoffene. Drikk vann når du er tørst, noen liker å ha ei flaske på kontorpulten, da drikker de mer fordi det er lett tilgjengelig. Finn den løsningen som passer for deg.

Min kickstart på uka er en smoothie med både grønnsaker og frukt. Den inneholder fett som er bra for meg, kostfiber, vitaminer og mineraler. Vil du øke proteininnholdet kan du ha i litt kesam, skyr eller en eggehvite. Den regnes ikke som et fullverdig måltid, til det er det for lite kalorier og for lite protein, men den gir en god start på hvilken som helst dag, og den er enkel å lage med litt forberedelser. Den egner seg fint til et mellommåltid, kanskje du trenger litt energi før du svinger i gang med middag, fritidsaktiviteter eller trening i ettermiddag?

Når jeg bruker grønnkål i matlaging blansjerer jeg den alltid først. Den kan være litt bitter å smaken, og det forsvinner når den kokes litt, dessuten er det lettere å få en jevn smoothie når grønnkålen er blansjert. Kok opp vann og legg kålen oppi, uten stilk, la det koke opp på nytt og la det koke i ca 30 sekunder. Legg kålen over i en bolle med kaldt vann og avkjøl. Ha den i en salatslynge eller klem den i litt papir, oppbevar den i en boks i kjøleskapet, eller lag smoothie med en gang!

Oppskrift

5 blader grønnkål
0,5 middels stor avokado
5 biter mango (gjerne frosne)
3 dl ananasjuice
1 ss sitronsaft

Miks alt.

God mandag!