Riktig Ernæring

Muffins med mat i | Riktig Ernæring

Muffins med mat i

BlogEntryTopper
Nå nærmer ferien seg med stormskritt for de aller fleste av oss. Det blir en liten pause i matpakkesmøring tidlig på morgenen. Men vi skal jo spise i ferien også! Noen skal kanskje bo på hotell og spiser de fleste måltidene på restaurant, men for de av oss som skal være hjemme, på hytta eller kanskje på telttur er det greit å ha noe lettvindt vi kan dra med oss på farten.

I første omgang gir jeg deg oppskriften på grove matmuffins, den opprinnelige oppskriften har jeg funnet på
brodogkorn.no, men jeg har endret den litt. Disse muffinsene kan fryses. Du kan ta de med deg frosne i strandveska eller i tursekken når du reiser hjemmefra, så har de tint til neste måltid. Jeg har fylt mine muffins med fetaost, soltørket tomat og grønnkål, du kan bruke hva du vil; andre grønnsaker, skinke, bacon, annen ost, urter..

Dette er muffins som metter godt, de er rike på protein, og fordi det er fetaost i, har de også et høyt innhold av alle fettsyrene.

IMG_1511


Til 8 mellomstore muffins trenger du

80 g sammalt hvete grovt
80 g havremel, evt fint hvetemel for mindre grove, eller bare sammalt mel
1 knivsodd salt
2 ts bakepulver

2 egg
2 ss rapsolje
6 ss melk
150 g gresk yoghurt

80 g fetaost
40 g soltørket tomat, pass på å få med minst mulig olje
30 g grønnkål, jeg freste denne i litt smør først

Bland det tørre og det våte hver for seg, miks det så sammen og tilsett fyllet. Fordel deigen i formene. Bruker du tynne papirformer ville jeg hatt de i en muffinsform, eller du kan steke dem rett i forma. Jeg brukte former fra House Doctor.

Stek på 175 grader i ca. 20 minutter.